• Large_The_Springs_1.jpg
  • Large_The_Springs_2.jpg
  • Large_The_Springs_3.jpg
  • Large_The_Springs_4.jpg
  • Large_The_Springs_5.jpg

The Springs

SLA creates a public urban oasis for Shanghai’s newest commercial development, The Springs.


The project is a major commercial development in Shanghai’s Yangpu district - one of the fastest growing neighborhoods and education hubs in China - and aims to provide new, public amenities to downtown Shanghai.


The Springs evokes the dramatic mountain landscapes found throughout rural China, mirroring the mountain landscape with tall, terraced towers sheltering a green public square. The massing of the buildings creates a sheltered microclimate within this plaza, with building positioning and vegetation working to improve air quality, reduce noise pollution and bring natural light into the urban space.

 

Location Shanghai, China
Service Urban space and landscape design
Client Tishman Speyer
Year 2018 - 2020
Area 30,000 m2 landscape. 114,300 m2 building.
Collaborators Henning Larsen, UDG, Arup, Inhabit

"The project brings natural and lush plantings into a highly commercial office area. Inspired by ‘shan shui’ - a traditional form of Chinese landscape painting - the terraces and balconies of the stepped buildings host lush gardens saturated with native vegetation"

- Rasmus Astrup, Partner in SLA