• Large_overblik.jpg
  • Large_hovedbillede.jpg
  • Large_birdview.jpg
  • Large_plan.jpg

LHL Privathospital

For at skabe ro til fordybelse og rehabilitering omkring LHL Privathospital - et område domineret af trafik og støj - bruger SLA det eksisterende terræn, skoven og dødislandskabet som fundament. Skoven og terrænet skaber læ for vinden og ly for lyden, mens den øvrige vegetation sikrer oplevelser i detaljer, dufte og farver. LHLs landskab vender stress til restoration i et helende landskab til glæde for både patienter, personale og pårørende.


Ydelse Planlægning og landskabsdesign
Sted Gardermoen, Norge
Type Privat bygherre
Bygherre Aspelin Ramm Eiendomme A/S, Brødrene Furuseth
Designperiode 2013-2014
Realisering 2015-2017
Areal 150.000 m2
Samarbejdspartner Nordic Office of Architecture

Undersøgelser viser, at blodtryk, puls, muskelspændinger og andre af kroppens stressindikatorer falder markant allerede efter få minutters kontakt til naturen. Landskabet har dermed stor indflydelse på et hospitals helende miljø.