• Ibsen_Bibliotek_Large_1.jpg
  • Ibsen_Bibliotek_Large_2.jpg
  • Ibsen_Bibliotek_Large_3.jpg
  • Ibsen_Bibliotek_Large_4.jpg
  • Ibsen_Bibliotek_Large_5.jpg
  • Ibsen_Bibliotek_Large_6.jpg

Ibsen Bibliotek

Det nye Ibsen Bibliotek på det unikke og komplekse Meierikvartalet-site i Skien er en institution, som hædrer den berømte dramatiker og digter Henrik Ibsen. Bare få skridt fra Ibsens fødested bliver det nye bibliotek et kulturelt samlingspunkt i Skiens centrum med et sanseligt landskab, der omkranser bygningen.


Vores naturbaserede design af det offentlige rum integrerer naturen i byen, hvilket øger områdets biodiversitet og borgernes livskvalitet. Bygningen vil rumme udstillings- og forestillingsrum, der giver de besøgende mulighed for at opleve Henrik Ibsens arbejde og store indflydelse - samt et servicecenter, turistcenter og kontorer.


Det endelige site vælges i marts 2020.

 

Ydelse Landskab- og byrumsdesign
Sted Skien, Norge
Type Vundet konkurrence
Bygherre Skien Kommune
Designperiode 2019-2020
Realisering 2021-2025
Areal 7.800 m2 bygning. 875 m2 landskab.
Samarbejdspartnere Schmidt Hammer Lassen, Rambøll Norge

 

”Gennem vores naturbaserede design af byrummet skabes der et frodigt og sanseligt landskab, som forbedrer bymidtens biodiversitet og bringer naturen ind i borgernes hverdag”

- Louise Fiil Hansen, Partner i SLA Norge