• Large_seb.jpg
  • Large_overblik.jpg
  • Large_skater.jpg

Bymilen - SEB Bank

Mellem SEBs to domiciler på Kalvebod Brygge har SLA skabt et byrum, der på unik vis binder de to bygninger sammen - med hinanden og resten af byen. Området er bygget op som en frodig svensk bjergside, hvis terræn stiger fra gadeniveau til anden sals højde og omdanner taget af bankens store parkeringshus til et aktivt og rekreativt bylandskab. 200 Trin og hældende flader skaber sammenhæng mellem byrummet og de to kontorbygningers forskellige niveauer og giver mulighed for både leg og ophold. Byrummet er Københavns første klimatilpassede byrum: De hvide betonflader reflekterer solen, og al regnvand opsamles og bruges til vanding af beplantning og afkøling af byrummet om sommeren.

 

Ydelse Design og projektering af byrum
Sted Bernstorffs Plads, København, Danmark
Bygherre SEB Bank og Pension
Designperiode 2007-2010
Realisering 2010-11
Areal 7.300 m2
Anlægssum 40 mio DKK
Samarbejdspartner Rambøll A/S

SEBs nye hovedsæde i Københavns Havn
omfatter et grønt og imødekommende byrum,
åbent både for bankens medarbejdere
og byens borgere.