• Large-d_Andreas-Steenbergs-Plads-Horsens.jpg
  • Large-d_Andreas-Steenbergs-Plads2.jpg
  • Large-d_Andreas-Steenbergs-Plads.jpg
  • Large_diagram.jpg

Andreas Steenbergs Plads

Hyggelige opholdspladser, varieret beplantning og en bæredygtig belægning, der forbinder gadeplan med taget på et parkeringshus. Alt dette bliver en del af Andreas Steenbergs Plads - et nyt spændende byrum i Horsens midtby.
Ny belysning, beplantning og belægning skaber i samspil et behageligt mikroklima, naturrige omgivelser og sanselige oplevelser for området, der før var en forladt busterminal og parkeringsplads. Dele af den grønne oase opføres ovenpå den nyetablerede parkeringskælders tag. Et skrånede design forbinder den private taghave med den offentlige plads og udligner højdeforskellen mellem taget og gadeniveauet i et bølgende terræn. Dette skaber en naturlig overgang til tagdækket, opfordrer til leg og giver mulighed for at arbejde med belægningens udtryk. Resultatet er en attraktiv og dynamisk bymidte, der tilfører byen bæredygtige og sociale værdier - og hermed giver Horsens en ny, stærk, grøn identitet.

Ydelse: Byrumsdesign og projektering
Sted: Horsens, Danmark
Bygherre: Horsens Kommune
Realisering: 2017
Areal 6.000 m2
Samarbejdspartnere: DAI

Fra forladt busterminal til ikonisk, grønt og bæredygtigt byrum