• Large_d_Amager_Bakke_05.jpg
  • Large-visual.jpg
  • Large-plan.jpg

Amager Bakke

SLAs design af en grøn tagpark til Københavns nye forbrændingsanlæg kombinerer løberuter, udsigtsposter, legepladser, klatrevægge og street fitness – samt 500+ meter skiløjper designet af BIG. Alt sammen skabt i en vild og sanselig bjergnatur med planter, stenlandskaber, buske og 130 træer. Den eksperimenterende brug af taget på en 88 m. høj forbrænding med meget stejl taghældning stiller høje krav til plantedesignet og landskabets udformning. I SLAs løsning er de mange udfordringer løst gennem en række naturbaserede designløsninger og tests af vegetation og materialer i 1:1. Beplantningen er specielt udvalgt til at imødekomme de udfordrende levevilkår og skabe et optimalt mikroklima. Resultatet er et frodigt og hårdført naturdesign, der giver besøgende mulighed for brug af parken året rundt samt et sanseligt og varieret miljø omkring alle tagparkens aktiviteter.

Sted København, Danmark
Ydelse
 Byrumsdesign
Bygherre Amager Ressource Center
Areal 16.000 m2
Design 2016-2017
Realisering 2018-2019
Samarbejdspartnere BIG, Moe & Malmos

Tagparkens natur er designet til at tiltrække et bredt udvalg af fugle, bier, sommerfugle og insekter, hvilket i sig selv vil give en dramatisk stigning i biodiversiteten i området. Ved hjælp af naturlig bestøvning og frødispersion kan tagparkens natur sprede sig, så den også bliver til gavn for de omkringliggende industriområder, parkeringspladser og boliger. På denne måde vil Amager Bakke fungere som en generøs 'grøn bombe', der radikalt vil øge hele områdets biodiversitet og grønne profil.