• Large_Nordea2.jpg
  • Large_Nordea1.jpg
  • Large_Nordea1.jpg

Nordea New Headquarters

In 2012 SLA, Henning Larsen Architects and SIGNAL won the competition to design the new Nordea bank headquarter. SLA designed the headquarter’s new landscape as a series of sensuous outdoor spaces to be enjoyed by employees as well as the residents of the area. The new headquarter will have its main arrival from Grønjordsvej where lush nature will greet the visitor. From here the terrain rises smoothly from street level to the building, drawing the public space into the new landscape.

 

Service Landscapedesign of the new headquarters of Nordea
Location Ørestad, Denmark
Type Urban Space, 1. prize competition
Client Nordea
Design period 2012
Realization 2013-16
Area 44.000 m2
Partner Henning Larsen Architects og Signal

Nordea's new headquarter will not only become another architectural landmark in Ørestad North. With SLA’s landscape it will also provide meaningful and healthy urban spaces that add natural experiences and qualities to employees and residents alike.