• Large_RUC_maj2_redi.jpg
  • Large_rucfest.jpg
  • Large_RUC_maj.jpg

New Laboratory, RUC

As a part of the project 'Green RUC', SLA's landscape in and around their new laboratory, contributes to a cohesive, green campus with space for social activities across disciplines and levels of study.
Between the laboratory sections SLA has created a terraced landscape of plateaus designed as study areas and for informal meetings. Bright and green atriums are repeated through the laboratories and adds a sense of texture and seasonal changes to the clinical environment.

Service Learning landscape
Location Roskilde, Denmark
Type Framework agreement
Clieny The Ministry of climate-, energy- and building 
Design period 2012
Realization 2012-2014 
Area 5000 m2
Partners Henning Larsen Architechts

 

The bright and green atriums are repeated through the laboratories and adds an experience of materiality to the clinical environment