• Large_Lin1.jpg
  • Large_Lin3.jpg
  • Large_Lin2.jpg
  • Large_Lin.jpg

The Wave

SLA’s project ”The Wave” creates shelter and new spaces for the public swimming pool and adds a new strong green-blue connection between city, public swimming pool and the nearby lake. A new path runs through the eventful landscape where a new vegetation and trees enhance both biodiversity and the level of experiences.  Lush herbe covers the roof and enhances bird- and animal life while strengthening the experience of nature inside and outside the public swimming pool. The project also provides the public swimming pool with a new plaza with a strong character and identity. Its flexible character provides opportunities for both big and small, public and private gatherings, informal meetings and a vibrant city life.  

 

Site Linköping, Sweden
Area 24000 m2
Service Urban spaces and green roofs
Design 2016
Realization 2017-2021
Collaborators 3XN, WSP Sverige AB, Thornton Tomasetti, Dansk Teknologisk Institut, Hifab

The project creates an entirely new green-blue connection through Linköping. Tinnerbäcken that runs from Southern Linköping is reestablished and becomes a recreational blue path passing the new public swimming pool continuing and ending in Stångån, the most beautiful waterway.