• Large_HTP3.jpg
  • Large_theflood.jpg
  • Large_HTP.jpg
  • Large_inbetween.jpg
  • Large_HTP6.jpg
  • Large_HTP4.jpg

Nørrebrosjælen
- Hans Tavsens Park og Korsgade 

Med vinderprojektet NØRREBROSJÆLEN skaber SLA et integreret byrums- og klimatilpasningsprojekt ved Hans Tavsens Park på Indre Nørrebro. Projektet kombinerer grøn bynatur, nørrebro’sk fællesskab og innovative skybrudsløsninger, og bygger videre på stedets store eksisterende kvaliteter og helt særlige ånd. Regnvand opsamles og bruges lokalt, mens overskudsvand ved skybrud ledes fra parken via Korsgade, hvor bynaturen renser regnvandet før det ledes ud i Peblingesøen. Tilsammen indgår det hydrologiske, det biologiske og det sociale kredsløb i en stærk symbiose, der ikke kun klimasikrer området, men som også har en positiv effekt på hele København.
Klik her for at se den fulde beskrivelse af projektet 

Sted Nørrebro, København
Ydelse Byrums- og klimasikringsprojekt
Bygherre Københavns Kommune
Design  2016 –
Areal   85.000 m2
Visualiseringer  Beauty and the Bit 
Samarbejdspartnere  Rambøll, Arki_Lab, Den Nationale Platform for Gadeidræt, Aydin Soei, Social Action

"De lokale input, som SLA’s rådgiverteam i den grad har taget til sig i dette projekt, kan vi skabe løsninger, som ikke kun løser de løbende problemer med skybrud, men samtidig bliver en kæmpe gevinst for hele nærmiljøet. Det er den slags løsninger, vi kan bruge til noget, og det er også den slags løsninger, hele verden kommer for at se i København"
 

-Morten Kabell, Københavns Teknik- og miljøborgmester